Elektronisk adgangskontrol – Den nye elektroniske nøgle

Elektronisk adgangskontrol med en lille praktisk ’brik’ giver et hav af fordele sammenlignet med en gammeldags metalnøgle.

Adgangskontrol er en god investering

Flere og flere boligforeninger og virksomheder benytter elektronisk adgangskontrol i stedet for de gammeldags nøglesystemer.

Både på grund af fordelene ved den elektroniske adgangskontrol og ulempen ved nøglesystemet – hvis bare én systemnøgle bliver væk, skal alle låse kodes om, og det kan hurtigt blive kostbart.

For alle, der fatter en brik

Med en elektronisk adgangskontrol går man bare ind i systemet, sletter brikken og indkoder en ny. Så har den mistede eller stjålne brik ikke længere rettigheder i systemet.

Når man tænker på, hvad det koster at omkode nøglerne i alle låsecylindre, bliver elektronisk adgangskontrol hurtigt en god investering.

Elektronisk adgangskontrol registrerer alle hændelser

Med elektronisk adgangskontrol har man et kodetastatur siddende uden for døren. Man taster sin kode, fører brikken henover og får adgang. Det betyder, at det er muligt, at logge alle hændelser.

Det er samtidig muligt at tildele adgangsrettighed til forskellige afdelinger i boligforeningen eller virksomheden, fx hvilke rum må de forskellige personer eller medarbejdere komme ind i. Vaskerum? Serverrum?

Ekstra muligheder i virksomheder

I virksomheden kan systemet kobles sammen med en personaledatabase og dermed fortælle, hvem der kommer og går hvornår.

Dette kan integreres med lønsystemet, så medarbejderne slipper for at udfylde timesedler.

Vi kan også sætte den elektroniske adgangskontrol op til at styre ventilation og lys.

Et eksempel: Når sidste medarbejder forlader virksomheden, skrues der ned for ventilationen og lyset slukkes i ejendommen. Det er nemt og sikkert, og der er penge at spare på den daglige drift.