Introduktion Nordlys Smartbox

Nordlys TV’s nyeste tv-boks hedder kort Smartbox og er produceret af Sagemcom. Boksen er en lille kompakt zapper boks med WiFi mulighed, der udover TV-kanaler, inkl. HDTV, også fungerer med Nordlys’s filmleje tjeneste Nordlys Bio samt arkiv tjenesten Nordlys Play.

Design og tilslutninger

Smartboks ligner lidt en Apple TV i formen. Den er meget kompakt og måler 48x120x120 mm. Designet er sort plastik med en masse huller. Fronten har en diode indikator for tændt/standby, men der er ikke noget display i forhold til kanalnavn/nummer.

På siden finder en tilslutning til en IR extender, så du kan gemme boksen f.eks. i et skab eller bag ved tv-skærmen.
Bemærk dog at IR extender ikke medfølger.

På bagsiden er der blevet plads til:

  • Antenne ind
  • HDMI udgang
  • Netværksstik
  • 1 x USB
  • Optisk lyd ud
  • Analog lyd/video ud (kabel medfølger ikke)
  • 12 volt stik (220v adapter medfølger

Hvis man har et ældre tv kan man måske savne scart. Men hvor skal Nordlys kortet så isættes, spørger du måske?

Der er en meget brugervenlig installationsguide på boksen, der gennemgår valg af sprog, aktiv antenne indstilling, kanalsøgning med mere.

Boksen har både kablet og trådløst netværk, og indtastningen af kodeord til sidstnævnte er også lavet ganske brugervenligt via den med følgende fjernbetjening.

Daglig brug / betjening

Der kan dukke en besked op på skærmen om at der er en ny software version tilgængelig, det kan anbefales, at installere denne med det samme, så du får den bedste oplevelse. Opdateringen tog cirka 5 minutter for os, hvorefter boksen var klar til brug igen, dog var boksen så skiftet til svensk som sprog og nulstillet på en række indstilling, men vi kunne hurtig skifte disse.

Boksen tager omkring 35 sekunder på at starte op fra strømbesparende standby. Der er en hurtigstart menu indstilling, så det går hurtigere, men så bruger du mere strøm i standby.